Friday, May 1, 2015

TUNE TALK : Buat Duit Dengan Handphone Anda

Kalau dulu telefon hanya digunakan untuk berkomunikasi sahaja. Tapi sekarang ini dah boleh guna untuk berinternet. Jadi sekarang ini telefon dah jadi satu barang wajib yang perlu dibawa. Kalau dulu kita gelisah kalau tak pakai jam tangan..sekarang ni tertinggal telefon bimbit adalah satu perkara yang paling tak boleh diterima  

Semua golongan daripada kanak-kanak hinggalah kepada atok dan nenek menggunakan telefon bimbit. Ia dah jadi suatu kebiasaan dalam zaman IT ini. Dengan pelbagai aplikasi komunikasi online sekarang ini seperti facebook, twitter, instagram, whatsApp, line dll menyebabkan kita lebih mudah berhubung..tak macam dulu-dulu


Adakah anda sedar bahawa selama ini telefon anda adalah sebagai liabiliti. Apa maksud liabiliti? Liabiliti adalah satu perbelanjaan yang perlu kita tanggung selamanya. "Anda cuma setakat gunakan telefon bimbit anda sahaja tanpa memberikan apa-apa pulangan kepada anda"  


Anda perlu bayar letrik untuk cas bateri telefon, perlu bayar bil setiap bulan dan hantar repair bila rosak


Anda akan rasa terbeban kerana telefon bimbit tidak memberikan pendapatan malah anda perlu pula keluar bajet untuk bayar bil atau topup setiap bulan 


Kita perlu bijak memilih supaya apa yang kita gunakan setiap hari dapat memberi manfaat buat kita. Maksud saya yang dapat memberi pulangan kepada kita dan seterusnya mengurangkan beban yang terpaksa ditanggung 


contohnya



  • Mengurangkan bil telefon bimbit kita
  • Memberikan pendapatan sampingan buat kita 
  • Menghapuskan hutang BANK 
  • Modal memulakan perniagaan 
  • Perlindungan Insurans PERCUMA buat kita 
  • Pergi Melancong 
  • Mendapat wang pencen 

Kita selalu mencari rate yang paling murah untuk jimatkan duit kita.Tapi, kita perlu bijak memilih yang boleh beri keuntungan dan terbaik buat kita. Orang yang bijak pasti akan mencari jalan bagaimana untuk tukarkan liabiliti kepada income.  


Kalau anda diberi kesempatan gunakan telefon dan internet secara PERCUMA malah dapat income sen sen yang berganda setiap bulan kenapa anda tak mahu ambil?


Peluang sudah tersedia didepan mata..modal hanya sekali..tetapi anda akan dapat income pasif berkali-kali tanpa henti


BETUL KE TOPUP DAPAT DUIT



Seingat saya, saya mula menggunakan handphone bila mula bekerja pada tahun 1999. Masa tu gaji masih kecil lagi. Tak mampu nak beli handphone baru. Jadi, saya beli handphone second hand saja. 

Walaupun sudah beberapa kali tukar handphone, sampai sekarang saya masih gunakan line telefon yang sama. Punyalah setia kepada satu syarikat telekomunikasi yang terkenal di Malaysia ni. Ada juga ahli keluarga saya gunakan line yang sama. 


Walaupun, dah lama guna line telefon ni, bila lambat bayar bil, syarikat ni tetap akan telefon untuk remind supaya bayar bil. Memang saya akui saya tak pernah guna prepaid.

Sepanjang 14 tahun saya menggunakan talian telefon ini, secara purata saya guna RM150 sebulan. 

Maknanya saya telah membayar sebanyak RM150 x 12 x 14 = RM25,200. 


Tapi, apa yang saya dapat dengan menjadi pengguna setia mereka? 


SAYA TAK DAPAT APA-APA

Saya mengenali program Tone Excel sudah agak lama. Tapi, masa tu tak nampak lagi peluang yang HEBAT menjana pendapatan bulanan bersama Tone Excel. 


Sehinggalah saya membuat kajian sendiri di internet. Ternyata program ini telah berjaya membantu ramai individu untuk mencapai kebebasan kewangan yang mereka inginkan. 


Kalau program ini tak HEBAT mengapa Tuan Azizi Ali, seorang pakar kewangan dan seorang jutawan juga turut mempromosikan simkad Tone Excel ini. Saya telah menyertai program ini. IDP saya adalah 164943


JOM KITA BUAT KIRA-KIRA


Contoh: Ali mengunakan telco C dan begitu juga dengan keluarganya.


Ali topup Rm150 setiap bulan
Isteri Ali topup Rm100 setiap bulan
Anak pertama Ali topup Rm50 setiap bulan
Anak kedua Ali topup Rm30 setiap bulan
Jumlah semua setiap bulan RM330

Andaikata Ali bertukar pada Tone Excel dan mengguna topup sebulan sama dengan telco C iaitu RM330.


Sila lihat rajah dibawah


Telco C
Ali

RM150
Isteri

RM100
Anak Pertama
RM50
Anak kedua
RM30
Jumlah Topup setiap bulan utk keluarga Ali
RM330
Topup
Percuma
RM60
RM40
RM20
RM10
RM130
Rebet Tunai 3%
RM4.50
RM3.00
RM1.50
RM0.90
RM9.90
Rebet Tunai subline 10%

RM10.00
RM5.00
RM3.00
RM18.00
Jumlah lebihan yang dapat




RM157.90- faedah lebihan telah menjimatkan kegunaan anda sehingga 47.84%


Kegunaan bulanan sama RM330

Tapi di Tone Excel dapat [percuma topup, rebet tunai diri sendiri 3%, dapat rebet tunai subline 10%] berjumlah RM157.90.

Inilah istimewanya Tone Excel jimat sehingga 47.84% sebulan.

Jika dikira RM330 – RM157.90 = RM172.10.

Anda sebenarnya hanya mengguna topup sebulan RM172.10 untuk sekeluarga.

Andaikata...anda guna setahun, anda cuma bayar  

Tone Excel RM172.10 x 12           = RM2065.20
Telco lama RM330 x12                 = RM3960
Penjimatan setahun                      RM1894.80


WOW TONE EXCEL

Jom kita kira berapa saya dapat kiranya saya hanya menjadi pengguna sahaja selepas menaja ahli keluarga saya


Andai saya guna selama 14 tahun, saya akan dapat 


RM157.90.10 x 12 bulan x 14 tahun = RM26,527.20


Jom kita bandingkan PERBEZAAN diantara telco 'C' dan Tone Excel (sekarang)


Telco 'C'      = saya dapat KOSONG "0"


Tone Excel  =  saya dapat RM26,527.20

                  

Walaupun saya tak menaja orang lain saya dapat juga komisen dari ahli keluarga dan rebet, sekurang-kurangnya saya dapat menggunakan talian saya secara PERCUMA saja


Macam mana tu?  


Begini..kan saya dah jimat RM26,527.20 


Jadi dengan penjimatan sebanyak itu saya boleh tolak perbelanjaan RM25,200.00 


RM26,527.20 - RM25,200 = RM1327.20 ( dahla guna PERCUMA..siap dapat BONUS lg) 




ITU KALAU SAYA TAK MENAJA.....INI CONTOH KALAU SAYA RAJIN MENAJA


Contoh semua orang taja 10 orang 


1. Bonus Fast Track : Dapat Sekali Saja







Andainya saya menaja 10 orang dalam sebulan


10 orang x RM20 = RM200









2. Komisen Top up : Dapat Berkali-Kali 

Kiraan semua orang topup RM30 : Ini komisen kita 6%/ 3%/ 11%:



Ahli Biasa:Topup RM20.00 hingga 59.90
Level
Ahli
Komisen
Topup 30
L1
10
6%
18
L2
100
3%
90
L3
1000
11%
3,300



3,408


Kiraan semua orang topup RM60 : Ini komisen kita 10%/ 3%/ 13%:



Ahli Biasa:Topup RM60 & ke atas
LevelAhliKomisenTopup 60
L11010%60
L21003%180
L3100013%7,800



8,040



Bonus Ketiga: Bonus Baru

Jika kita rujuk/sponsor 1 ahli baru direct di bawah kita dalam masa sebulan – kita akan dapat 5% daripada Komisyen Topup kita.


Jika 2 orang – dapat 10%

Jika 5 orang – dapat 15%

Jika 10 orang – dapat 20%

dapat extra bonus... saper nak bagi.


Tarikh Bayaran

Bonus Pertama Fast Track

  • Rujukan langsung dari 1hb hingga 15hb – dibayar pada 31hb.
  • Rujukan langsung dari 16hb hingga 31hb – dibayar pada 11hb bulan berikutnya.

Bonus Kedua Komisyen Topup

dibayar setiap 21hb bulan berikutnya.


Bonus Ketiga Bonus Baru

di kumpulkan setiap bulan & akan bayar pada Januari 2016.

Bonus-bonus ini akan masuk terus ke dalam bank account kita.


Rakan-rakan semua,

  • Pendapatan di atas merupakan pendapatan pasif seumur hidup selagi rangkaian di bawah kita topup. Memang mereka akan topup pun sebab memang mereka pakai pun.
  • Pendapatan ini boleh diwarisi. Apa yang berlaku pada kita, waris kita boleh mendapat pendapatan kita ni. Ini sangat penting & terbaik!
  • Kita boleh memiliki beberapa akaun – maksima sehingga 10 akaun 
  • Tak perlu beli stok yang banyak.
  • Maintenance rendah – rm20 topup sebulan sahaja. 

Point ni penting sebab biasanya mana-mana bisnes network marketing, ini adalah antara perkara yang distributor takut/tak suka, bab maintenance, tiap-tiap bulan kena maintain, ada yang sampai rm ratus-ratus sebulan, ada yang sampai rm ribu-ribu sebulan kalau pangkat dah tinggi tu. Worst part, produk tu dah ada stok banyak dah kat rumah. Tapi kita TE cuma 20 hinggit jer & memang kita pakai pun topup rm20 tu.

  • Umur 12 tahun pun boleh turut serta.
  • Terbuka kepada bukan warganegara yang memiliki passport. Iya... orang Bangladesh, Indonesia, Nepal, Mynmar, dll warga asing pun boleh join. & Mereka pakai topup lagi banyak

Tahukah anda, walau apa line yang anda gunakan sekalipun, anda tetap kena keluar belanja juga. Cuma yang bezanya, sekarang ni dengan TE anda boleh jana pendapatan dengan handphone anda. 

Jangan risau, no telefon yang anda paling sayang pun takkan hilang. Anda masih boleh gunakan balik. 

Daripada anda belanjakan tanpa sebarang hasil, lebih baik sertai TE, ada juga hasil walaupun seposen dua posen. Mungkin, itulah yang bermain difikiran anda sekarang. Anda cuma dapat seposen dua posen je. Macam mana nak kaya kan? Tapi, selama ni anda tak pernah dapat APA-APA pun, anda tak nampak pula ya. Fikirkan! 



KELEBIHAN LAIN PROGRAM INI

(1) Dapat Mata Ganjaran/ Points setiap kali kita topup.

Mata ganjaran tune talk


  • Points ini tiada tarikh luput, boleh ditukarkan dengan:
  • Tiket penerbangan AirAsia, PERCUMA. 
Tiket Kapal Terbang


    (2). Dapat Corporate rate Tune Hotel iaitu diskaun, ada yang sehingga 30%.

    • Penginapan yang kita dapat di sini bukan kosong jer yer... Tone Excel dah dapatkan kita pakej lengkap iaitu termasuk 24 hours aircond, towel rental with free amenity pack, 24 hours tv/ astro/ wifi/ internet


    (3). Dapat masuk Cabutan Bertuah, macam-macam ada… 

    • Seminggu 2 kali, semasa Preview di HQ Sri Petaling, hadiah-hadiah seperti handphone, payung, t-shirt, cap, tablet, cash, dsbnya.
    • Monthly lucky draw - 

    Wow, banyaknya benefits, & senangnya nak dapat – hanya dengan tukar ke simkad TE, rugi-rugi kalau tak join nih!

    Mana ada telco lain bagi semua benefits di atas...baru cerita bab benefits yang dapat, hanya dengan jadi pengguna bijak sahaja.

    Kepada yang minat - usah bertangguh lagi... setiap detik masa berlalu kita tetap terus pakai hp - bil/topup tetap berjalan... rugi tu kalau bertangguh, baik convert ke simkad toneexcel sekarang juga!

    5). Dapat masuk Pertandingan, hadiah hebat hebat belaka... 
    • Top Sponsor of the Month 
    • Top topup 
    • Ada incentive Umrah.  

    Andai saya buat betul betul dan komited ia akan jadi kenyataan. Paling kurang pun, kalau saya buat santai-santai saya mungkin dapat 10% daripada jumlah RM8,040 iaitu RM804


    Mungkin anda fikir mula mula anda dapat komisen sen sen je..Tapi bila dah dapat income 2 angka, 3 angka, 4 angka dan seterusnya..mungkin anda tak mampu menahan income daripada naik dan naik lagi


    Sebelum ni memang saya sangat berkira untuk join Tone Excel sebab takut mahal, tapi selepas menonton video ini..minda dan hati saya mula terbuka 




    LANGKAH-LANGKAH MEMULAKAN BISNES INI

    Anda perlu hubungi saya dan dapatkan simkad dan cara nak aktifkan simkad. 


    Bagaimana nak promosikan bisnes Tone Excel ini     

         
    -  Kongsikan kepada keluarga,kawan dan orang yang rapat dengan anda. 

    Kenalpasti mereka yang mempunyai kriteria berikut:

    • MINAT BUAT BISNES 
    • Pandai copy paste
    • Sanggup keluarkan modal RM90 
    • Topup sekurang-kurangnya RM20 setiap bulan
     Iklan di Internet  

       Anda boleh iklankan di blog, fb, insta dan lain-lain


    -  Secara Auto Pilot. 

       Cara paling MUDAH dan MURAH. 7000 orang telah menggunakan teknik ini       


    CARA NAK DAPAT KOMISEN HINGGA 26%?

    1. Anda perlu dapatkan 3 simkad Tone Excel (RM270)

    2. Simkad Pertama sebagai simkad Utama(U) . Anda mesti topup RM60 dan keatas

    3, Simkad kedua daftar dibawah simkad pertama dan dipanggil level 1. Anda(U) akan dapat komisen 10% bila simkad kedua membuat topup.

    4, Simkad ketiga daftar dibawah simkad kedua dan dipanggil level 2. Anda (U) akan dapat komisen 3% bila simkad ketiga membuat topup

    So, sekarang anda dah ada hingga ke level 2

    Di Tone Excel..komisen yang tertinggi adalah di level 3 iaitu 13%. Anda perlu kembangkan level 3 anda agar anda boleh dapat komisen 13%..

    Rakan yang akan join dengan anda..anda daftarkan di bawah simkad keduadan dipanggil level 3. Anda(U) akan dapat komisen 13% bila rakan anda membuat topup.

    So, total komisen anda dapat 10% + 3% + 13% = 26%

    Katakan anda topup RM60, anda dapat RM1.80

                    level 1 topup RM50, anda dapat RM5 + RM1.50
                    level 2 topup RM50, anda dapat RM1.50 + RM1.50
                    Level 3 topup RM50, anda dapat RM 6.50 

    Total anda dapat komisen topup = RM17.80..

    kalau anda maintain yang sama setiap bulan, anda akan dapat RM17.80 setiap bulan... 

    Tapi kalau nak LEBIH..kenalah berusaha tambah user baru di level 3.. 




    Usah risau. Saya akan bantu anda.


    Marilah bersama-sama dengan saya menjana pendapatan pasif untuk mencapai kebebasan kewangan demi kebaikan diri sendiri, keluarga dan masyarakat.

    Cuba anda kira sudah berapa lama anda guna hp dan sudah berapa banyak anda membazir duit mcm tu saja..yang kaya cuma tauke-tauke prepaid..anda dapat apa? Jom kita sama2 kayakan diri sendiri pula..


    Nak mendapatkan topup pun tak susah ada berpuluh tempat yang menjual topup Tunetalk. Yang bagusnya walau di mana pun orang yang kita perkenalkan tu beli topup kita tetap dibayar komisen topup.


    Banyak kelebihan jika anda menggunakan simkad Toneexcel ni..jadilah pengguna bijak bukan pengguna setia..kayakan diri sendiri lebih baik dari terus kayakan tauke telco sahaja..Cuba lihat promosi-promosi yang tak putus-putus dari Toneexcel utk penggunanya. Anda tak mungkin akan jumpa syarikat telco lain yang bergitu bermurah hati dengan pengguna simkadnya..

    Daftar SEGERA hari ini..
     

    Jangan Lepaskan Peluang Ini !!

    Whatsapp : tune talk ke 012-2510874

    0 comments:

    Post a Comment

    PLACE YOUR ORDER HERE

    Name:
    Email :
    No. Tel:
    Item & Quantity:
    Payment with:

    This contact form was created by Freedback.